Finn 5 feil med din presentasjon

Holder du mange foredrag og presentasjoner, og dermed tar det meste på sparket? Pass i hvert fall på at du ikke gjør disse feilene:

1. Les slidene høyt.

Lite er så søvndyssende som noen som leser høyt fra en slide du selv har rukket å lest for lenge siden. Men, det er også irriterende at innlederen hopper over deler av teksten, og blar videre før du har fått med deg alt som stod der.

Dette blir først og fremst et problem når du har mye tekst på slidene. Ikke bruk slidene som ditt eget manus – gi publikum det de trenger å se, og hold manus for deg selv.

2. Manglende innsikt, forståelse eller inspirerende innhold.

Hvor mange er egentlig interessert i organisasjonskartet til selskapet? Har du med mange selvfølgeligheter – for sikkerhets skyld, eller fordi det inngår i den generelle selskapspresentasjonen?

Du har forhåpentligvis gjort deg opp en mening om hvorfor du holder presentasjonen, men har du tenkt på hvorfor publikum skal lytte til den?

3. Fullstendig enveis-kommunikasjon.

Har du så mye på hjertet at du bruker all tid til å snakke selv, uten å forholde deg til publikum? Passer det best om publikum er stille og venter med spørsmål og kommentarer til du er ferdig?

Etter 7 til 10 minutter bør det være en eller annen interaksjon med publikum, samme hvor mange de er. Jo tidligere første direkte henvendelse til publikum kommer, jo lettere er det å holde på deres konsentrasjon.

4. Overdreven bruk av irriterende «ikke-ord».

Mange motefraser fjerner oppmerksomheten fra budskapet ditt. Hvilket forhold har du f. eks til  «i forhold til?». Se flere uttrykk du godt kan unngå:

https://hermenes.no/2010/12/07/unnga-disse-ordene-og-frasene/

5. Teknisk trøbbel.

Mange presentasjoner starter med fikling og teknisk trøbbel. Tiden går og oppmerksomheten og velviljen renner ut. Mange i publikum ser på slik prakk som et resultat av dårlige forberedelser.

Det erfint at du har iPad eller ny pc. Men, lær deg å bruke utstyret og sørg for å ha med nødvendige overganger og ledninger, strømtilførsel og annet nødvendig utstyr. Sjekk om tilkoblingene virker før presentasjonen starter. Og ha en plan B om teknisk utstyr skulle streike. Da vinner du publikum over på din side igjen.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.