Skal du ikke bruke prosjektor?

For en stund siden holdt jeg et lunsjforedrag for omkring 70 personer. Temaet var hvordan presentasjoner kan inspirere, motivere og overtale, og jeg hadde lovet å lære bort noen tips for å lage bedre powerpoint-presentasjoner. Arrangøren tok det for gitt at jeg skulle bruke pc og prosjektor, og trodde nesten ikke sine egne ører da jeg avslo .

Jeg tror jeg fikk spørsmål om jeg ikke skulle bruke prosjektor fem ganger, og til tross for mine instruksjoner var det gjort klart for det da jeg kom. En flip-over og gode tusjer var derimot verre å skaffe, men vi fikk det på plass i tide.

Også publikum ble overrasket. Positivt overrasket, i følge de mange kommentarene jeg fikk etterpå.  «Befriende, engasjerende, motiverende» – var en betegnelser som gikk igjen i tilbakemeldingene. Det er tydelig at mange er lei av den tradisjonelle presentasjonsformen og ønsker seg ut av de gamle sporene.

Presentasjoner har blitt ensbetydende med PowerPoint, så skal du skille deg fra mengden, så kan du starte med å skru av prosjektoren. Ett av hovedpoengene i min presentasjon var nettopp å bruke PowerPoint bare når det hjelper publikum. Mange ganger vil bilder, oversikter eller detaljer vist på skjerm hjelpe publikum, men slett ikke alltid.

Uten prosjektoren og bedriftens PowerPoint-mal er det lett å føle at det ikke blir «profft» nok. Det er etter min erfaring ikke  publikums oppfatning. Du må alltid forberede deg skikkelig – og til det publikum du faktisk skal møte. Gjør du det ordentlig, vil du bli sett på som «proff» uansett om bruker presentasjonsverktøy eller ikke.

Å forberede og holde gode presentasjoner handler bare litt om kjennskap til PowerPoint eller andre presentasjonsverktøy. Mest av alt handler det om å ta publikum på alvor, og bygge en god struktur slik at det er mulig å følge med på hva du sier. Med en god gjennomføring vil et strukturert budskap nå gjennom til publikum .

Ønsker du å lære mer om å forberede og holde gode presentasjoner – med eller uten bruk av prosjektor – Ta kontakt på telefon 92 60 73 18 eller post@hermenes.no

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.